Wat een jaar…

04 jan Wat een jaar…

2016-goed

Normaal gesproken blikken mensen aan het eind van het jaar terug. Ik niet, ik hou van een beetje anders en doe het aan het begin van het nieuwe jaar…

Wat een jaar was het. Mijn tweede volledige jaar als ondernemer. Ik heb zulke gave dingen meegemaakt, zulke gave projecten gedaan, zoveel leuke mensen ontmoet en enorm veel geleerd. Het was een jaar van enorme pieken, van hollen of stilstaan en dat was privé af en toe best pittig. Toch kijk ik er met een voldaan gevoel op terug.

Ik heb mijn eerste opdracht als interimmanager gehad bij SITA, met daaruit voortvloeiend een Management Ontwikkelprogramma dat ik gedurende het jaar heb mogen begeleiden en waarin ik mensen echt heb zien groeien en zich heb zien ontwikkelen.

Daarnaast gaf ik superleuke train-de-trainers, had ik een weerzien met deelnemers die ik ruim twee jaar geleden heb getraind en gaf ik eindelijk mijn eerste officiële SKILLS train-de-trainer. Ik begeleidde beginnende trainers in hun ontwikkeling en ondersteunde coaches in hun leerproces. Natuurlijk gaf ik ook nog ‘gewoon’ een aantal agressie- en communicatietrainingen en ook die waren stuk voor stuk weer super leerzaam en inspirerend.

Ineens werd ik ‘expert op het gebied van werkstress’, was in die hoedanigheid op de radio, trainde eindelijk voor het eerst voor een bureau waarmee ik al ruim anderhalf jaar contact heb.

Ik word regelmatig ‘teruggevraagd’ door opdrachtgevers. Daardoor voel ik me elke keer echt weer vereerd. Klinkt gek misschien, maar dat is echt zo. Daarnaast is het me ook dit jaar weer gelukt om nieuwe opdrachtgevers binnen te halen met wie ik in 2016 vast hele mooie dingen ga doen.

Natuurlijk heb ik ook aan mijn eigen ontwikkeling gewerkt en een NLP-opleiding gevolgd. Dat smaakte naar meer en ook dit jaar staat een aantal opleidingen op de rol. Ook als ondernemer heb ik me ontwikkeld. Ik heb een mooie site laten maken waar ik nog steeds trots op ben en die ik met plezier bijhoud (dat probeer ik althans…).Ik heb een ‘conflict’ gehad met een opdrachtgever waar we uiteindelijk heel goed zijn uitgekomen en waarin ik heb geleerd dat het belangrijk is om te staan voor wat je vindt, hoe spannend dat ook is.

Tussen al dit ‘echte’ werk door, heb ik ook een poging gedaan om een heel klein steentje bij te dragen aan de hulp aan vluchtelingen. Ik sloot me aan bij Dutch Parcels for Refugees en stuurde ruim vijftig dozen met spullen naar Griekenland en Turkije, met hulp en donaties van allemaal lieve bekende en onbekende mensen. Het viel mooi samen, in een periode dat ik het rustig had, was er een piek in de vluchtelingenstroom, waardoor ik mooi kon helpen. Ik ga dit in 2016, weliswaar op een lager pitje, zeker doorzetten.

Ik voel me dankbaar en trots dat ik kan doen wat ik doe. In deze tijd, waarin veel mensen zonder werk zitten en moeten sprokkelen voor opdrachten, gaat het mij voor de wind en dat maakt me een blij en tevreden mens.

Ik hoop op een mooi 2016 met mooie projecten, mooie ontmoetingen en weer wat kleine steentjes!

 

 

 

 

 

Geen reacties

Plaats een reactie