Training

Ik heb een grote passie voor het werken met groepen en het (groepsgewijs) begeleiden van leerprocessen.  Hier  vertel ik er kort iets over.

Ik heb een duidelijke visie op trainen en bied bijvoorbeeld nooit losse trainingen aan. Uit onderzoek blijkt dat die weinig resultaat hebben. Daarom zorg ik ervoor dat trainingen altijd worden geïntegreerd in het werk van de deelnemers en dat ik aansluit en voort bouw op de expertise die er bij deelnemers al is.

 

Breed inzetbaar

Als trainer ben ik breed inzetbaar en heb ik ervaring met diverse onderwerpen en thema’s. Ik geef onder andere trainingen op het gebied van (in willekeurige volgorde):

  • Omgaan met agressie en lastig gedrag
  • Feedback geven en ontvangen
  • Gespreksvaardigheid
  • Loopbaan
  • Werkdruk en werkstress
  • Leiderschap en Assertiviteit
  • Eigen Kracht en Zelfsturing
  • Train de trainer

 

Voortbouwen op expertise

Ik werk altijd met vooropdrachten, om deelnemers hun leerdoelen te laten formuleren en hen voor te bereiden op de training. Op die manier kan ik echt maatwerk leveren en gebruik ik aanwezige kennis en vakmanschap worden gebruikt, in plaats van dat dunnetjes wordt overgedaan waarin al is geïnvesteerd. Sterker dan bij het klassieke leren, zijn mijn trainingen afgestemd op het individuen zijn leerdoelen. Maar wel altijd met de organisatiedoelstellingen als uitgangspunt.

 

Geïntegreerd leren

De kracht van geïntegreerd leren is vooral de continuïteit van het leerproces in de eigen werkomgeving. Daarom stimuleer ik het leren tussen de trainingsdagen door en ook erna, bijvoorbeeld in de vorm van video’s, literatuur, artikelen en leerblogs. Of door het aanzetten tot actie via opdrachten, stellingen, alerts en korte prikkels. De trainingen die ik geef, zijn afwisselend en praktijkgericht. Korte en krachtige theorieën worden eigengemaakt door veel oefenen, maar ook door training on the job. Bovendien pas ik tijdens de trainingen direct toe wat de deelnemers aan het leren zijn; ‘practice what you preache’ is voor mij essentieel. Ook dit vergroot het rendement van de training.