Wie ben ik

 

Opleiding

Ik ben Marijn Bontje. Ik ben opgeleid als Opleidingskundige en Onderwijskundige, aan respectievelijk de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universteit. Tijdens mijn studie deed ik onderzoek naar de effecten van trainingen. Ik ben OPQ-, TNO- en Gordon®-gecertificeerd en opgeleid om geïntegreerde leertrajecten te ontwerpen en te geven. Sinds kort ben ik ook NLP-practicioner. In dit  filmpje  vertel ik iets over mezelf.

 

LoopbaanWordcloud Marijn

Al tijdens mij studie ben ik als trainer aan de slag gegaan. Op mijn 20e stond ik voor het eerst voor een groep. Toen ik een aantal jaren als trainer had gewerkt, heb ik mijn horizon verbreed door ook als assessor en coach aan de slag te gaan. Daarna heb ik nog een aantal jaren intern als trainer en adviseur gewerkt bij een grote stichting voor verstandelijk gehandicapten. In 2014 ben ik, nadat ik ruime ervaring had opgedaan in verschillende branches, zowel in de profit- als in de non-profitsector, voor mezelf begonnen.

 

Visie

Ik heb in de afgelopen jaren een duidelijke visie op trainen en leren ontwikkeld:

“In écht effectieve trainingen draait het om een combinatie van vertrouwen krijgen en vaardigheden leren. Of het nu gaat om het omgaan met agressie, het zoeken naar een nieuwe baan of om het voeren van een feedbackgesprek met een collega; in alle gevallen is de combinatie van kunnen én durven essentieel. Het is wetenschappelijk onderzocht dat de kans dat deelnemers het geleerde daadwerkelijk gaan toepassen, afhangt van het vertrouwen dat zij hebben in hun eigen kunnen. Daarom focus ik, anders dan veel andere trainers, juíst ook op het vergroten van dat vertrouwen.”

Om te kunnen bouwen aan vertrouwen, is veiligheid essentiëel. Deelnemers moeten zich veilig voelen; dat is in mijn ogen de belangrijkste voorwaarde om te kunnen leren.
In mijn trainingen leren deelnemers leren geen trucjes, geen dingen die je ‘altijd’ of juist ‘nooit’ moet doen. Ze krijgen een aantal tools aangereikt, die hen kunnen helpen om hun resultaten op het werk te optimaliseren.

 

Persoonlijk

Naast mijn werk ben ik moeder van drie prachtige meiden en sport ik fanatiek. Daarnaast heb ik een hele leuke vriend en een rijk sociaal leven. En ik ben ook altijd bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling.